2011. november 26., szombat

ERICH MARIA REMARQUE A FEKETE OBELISZK - Jelenlegi ára: 490 Ft


Az egyre keserűbb író a második világháború utáni évtizedekben írta ezt a Magyarországon mindeddig nem igazán ismert remekművet. Azokban az években, amikor kihúnyt megint az optimizmus fénye, hogy netán az emberiség megelégelte már a háborút, és a közeljövőben fel fog ragyogni a világbéke napja.  
„ A világ békéje! Soha nem beszéltek róla többet, és tettek érte kevesebbet, mint a mi időnkben! ” – fogalmazza meg az író ennek a regényének bevezetőjében.  
„ Ezért nem árt, ha egyszer visszamegyek azokban a csodálatos években, amikor a remény zászlóként lobogott felettünk, és olyan gyanús dolgokban hittünk, mint emberiség, igazságosság, tolerancia – és abban is, hogy egyetlen világháborúnak elegendő tanulságul kell szolgálnia egy emberöltő számára. ”  
Ezek a „ csodálatos évek” az első világháború utáni Németországban zajlanak. A történések hősei sírásók, prostituáltak, temetkezési vállalkozók és a Werdenbürcki Költők Klubja. A legjobban fizetett mesterségek a kifordult világban! A szűk helyszín is ennyi csupán, a Városi Temető és a mellette található utcák épületei: borbélyok, sírkövesek, egy elmegyógyintézet. De a világ mégis tele lelkesedéssel, hiszen a „ nap besüt a Heinrich Kroll és Fiai Síremlékkészítő Cég irodájába. 1923. áprilisa van, és az üzlet jól megy… ”.
JÓ ÁLLAPOTBAN
7000 ft felett ingyen posta 20 kg-ig!!!
Nézd meg a többi aukciómat is, postaköltséget spórolhatsz.
Személyesen átvehető Budapest 4. , 5. ÉS 6. KERÜLETÉBEN munkanapokon , vagy ajánlva postázom.



Jelenlegi ára: 490 Ft

Az aukció vége: 2011-12-11 00:15
. ERICH MARIA REMARQUE A FEKETE OBELISZK - Jelenlegi ára: 490 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése